estudio de arquitectura técnica

servicios profesionales a la edificación

0203 Cédulas de habitabilidad

Descripció

La cèdula és el document que acredita que un habitatge compleix els requisits d'habitabilitat i solidesa que siguin fixats per reglament.

És imprescindible tenir aquesta cèdula per poder donar-se d'alta dels serveis d'aigua, electricitat i gas, i per a vendre o llogar un habitatge.

Quina durada té ?

La cèdula d'habitabilitat caduca als 15 anys de ser atorgada. Transcorregut aquest termini és obligat sol·licitar-ne una de nova.

També cal disposar de la cèdula, actualitzada i prèviament a l’ocupació de l’habitatge, quan aquest hagi sofert modificacions en la superfície útil o s’hagin alterat les condicions d’habitabilitat.

Com s’obté ?

Cal que un tècnic (arquitecte, arquitecte tècnic o aparellador) us faciliti la sol·licitud i s'encarregui de certificar l'habitabilitat de l'habitatge per mitjà d'un certificat d'habitabilitat, visat pel col·legi professional corresponent, en el qual s'expressi que l'habitatge té el nivell d'habitabilitat objectiva per poder atorgar-se la cèdula d'habitabilitat.(pot visar-lo per internet o presencialment)

Informe per a la transmissió d’habitatge usat

Quan l’habitatge inspeccionat, amb l’objectiu d’obtenir la Cèdula d’habitabilitat d’habitatge usat per fer una transmissió o cessió d’ús, no compleixi les condicions d’habitabilitat i qualitat exigides legalment, com a tècnics competents podem complimentar i signar, a petició del propietari, l’Informe per a la transmissió d’habitatge usat, sempre que es constati la condició registral i/o administrativa com a habitatge i que l’habitatge pugui obtenir la cèdula d’habitabilitat desprès de l’execució de les obres de rehabilitació pertinents per adequar-lo a la normativa.